Notícies de Cardedeu

Ara fa dos anys que vam signar l'acord de govern amb ERC. Un acord que garantia un Ajuntament d'esquerres, dotava de majoria el nou govern i marcava un pla d'actuació.

Per definir aquest pla, ens vam qüestionar objectius i fixar prioritats, amb especial èmfasi a les polítiques de drets socials, ambientals i culturals amb el clar objectiu de recuperar Cardedeu per a les persones.​

I que hem fet en aquesta meitat de mandat?​

Per primera vegada, els ajuts econòmics per disminuir els costos de les famílies de les activitats d’estiu i extraescolars s’ha fet de caràcter universal i eliminant el requisit d’haver estat atès pels serveis socials, establint un sistema de quotes progressives en funció dels ingressos econòmics de la unitat familiar.​

L'Ajuntament ha elaborat un cens d'habitatges buits a Cardedeu, elaborat per Celobert Cooperativa, a través del qual s'han identificat 423 habitatges amb indicis de desocupació. La major part estan a la zona Centre, l'Estalvi, la Riera i el Poble Sec, que coincideix amb les zones amb construccions més antigues i amb més densitat de població i habitatges.

Creiem que cal avançar cap a una nova forma de govern que tingui en compte la ciutadania de forma constant i aconseguir unes polítiques més properes a la voluntat ciutadana. ​

En aquests dos anys hem augmentat el treball conjunt des dels consells de cooperació per al desenvolupament o els d'educació, amb especial delit pel Consell d'Infants.​

Dins del marc d'una assemblea oberta, dimecres es van triar els projectes que es beneficiaran del Retorn Social. Un cop analitzada i comprovada la documentació i el compromís del projecte, van ser seleccionats per la comissió dos projectes. Aquests dos projectes es es faran realitat amb les ajudes econòmiques del Retorn Social.

Els projectes beneficiats són les Jornades Feministes 2018 amb 500 euros i l'Associació Cultural i Gastronòmica La Mandanga amb 2.500 euros.

Al debat sobre models de gestió apareix molt sovint el mantra de més eficiència del sector privat sobre el públic. És una creença que ha arrelat amb força i ens trobem sovint que hi ha qui no és capaç d’acceptar les moltes evidències que contradiuen aquest dogma. Convençuts dels avantatges de la gestió directa, el Govern ha proposat a l’oposició construir conjuntament els indicadors amb què avaluar l’encert o no de la decisió de remunicipalitzar. 

El mes de març s’obre el període de portes obertes a les escoles i les famílies assisteixen amb la voluntat de poder triar la millor escola pels seus fills. Durant aquest procés, les escoles despleguen tota una estratègia comercial encaminada a tenir el màxim de matriculacions possibles intentant fer veure a les famílies que la seva escola és millor que les altres. Però realment són les famílies les que trien?, o són els mateixos centres els que ja determinen en certa manera els perfils de persones que volen?​

La plaça de les dones treballadores s'ha inaugurarat aquest dimecres 8 de març coincidint amb el dia de la dona treballadora. A l'acte, que ha començat a les 6 de la tarda, hi han participarat dues treballadores de l'antiga fàbrica Tèxtil Rase, Mireia Duran, activista i investigadora social especialista en qüestions de gènere i membre de l'Observatori iQ i Hug Lucchetti, regidor d'Igualtat.

És una forma de retornar al municipi part dels ingressos obtinguts per les regidores de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que seguint un codi ètic tenen un límit salarial. Forma part de la idea que la política no es fa només a les institucions sinó que les entitats i moviments socials tenen molt a aportar. La idea és donar suport a projectes amb voluntat de transformació social.

La gestió del servei de neteja d'edificis municipals ha pasat a ser gestionada per l'empresa municipal "C10 Serveis i Manteniments S.L." des de primers d'any . Aquest és el primer contracte que ha assumit la societat després de la seva constitució i respon a la voluntat del govern de Cardedeu d'assumir el control directe dels serveis que es presten amb gestió externa, com recull el Pla d'Actuació Municipal d'aquest mandat.

Pàgines