Comunicat de la CUP respecte al trencament entre CIU i PP

 

El passat mes de setembre, des de la CUP ja vam avançar que l’aliança de dretes al govern de Cardedeu ens semblava insostenible i del tot indesitjable per al nostre poble. Finalment, després de dos últims mesos nefastos i gràcies a la pressió popular, el pacte entre Convergència i Unió i el Partit Popular s’ha trencat.

Davant el nou escenari, des de la CUP volem comunicar que:

Celebrem que el PP, representant de la dreta espanyolista, ja no governi a la nostra vila. Malgrat tot, no oblidem que la persecució de l’independentisme ha estat perpetrada tant pel PP com per CIU: tots dos van destinar 4.000€ públics a esborrar el mural històric, denuncien regularment propaganda independentista i han dut a judici a sis veïns de Cardedeu escollits a dit. En aquest sentit, demanem que retirin immediatament les denúncies i es revisi l’ordenança de la convivència.

Som conscients que les polítiques antisocials són compartides per CIU i PP. Per això, creiem que l’actuació en defensa dels drets socials a Cardedeu no s’atura i que cal denunciar les retallades i les accions policials arbitràries que patim la ciutadania.

Estarem alerta que aquest trencament no suposi un simple rentat de cara de CIU, ni un moviment amb finalitats electoralistes. Per això, tractarem de potenciar nous processos de participació real i radical en el sí del consistori.

La CUP, com a tercera força a l’Ajuntament, impulsarem un canvi des de baix per a construir majories socials i polítiques d’esquerres i independentistes que aconsegueixin transformar i democratitzar l’Ajuntament.

 

Cardedeu, 8 de novembre de 2013