La CUP de Cardedeu presenta al·legacions contra l'urbanització del Pla Morató

Després de denunciar la connivència de l'equip de govern de Cardedeu amb el projecte d'urbanització del Pla Morató de Llinars del Vallès, la CUP de Cardedeu ha presentat al·legacions a la proposta de modificació del POUM que ho permetria.

Després d'insistir durant mesos que el govern municipal de Cardedeu (PSC, Junts i GPC) es posicionés sobre la proposta del govern de Llinars del Vallès (PSC i ERC) d'urbanitzar el Pla Morató, la CUP de Cardedeu ha decidit presentar al·legacions contra aquesta proposta perquè entén que tindria "greus efectes ambientals, socials i econòmics per al conjunt de la comarca i en especial pels municipis de Llinars, Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu".

Al llarg de diversos plens, i exercint el control i fiscalització cap al govern, Blai Taberner, Mercè Falguera i Nico Planterose, regidors de la CUP a l'Ajuntament de Cardedeu, han insistit formulant preguntes per tal que l'alcalde i l'equip de govern de Cardedeu expliqués públicament quina era la seva posició davant d'una nova amenaça urbanística al territori. Així i tot, el secretisme i l'opacitat han estat absolutes: el govern de Cardedeu és totalment connivent amb aquest projecte.

De forma coordinada amb entitats ecologistes locals com Cardedeu Vital o El Gaig, tant la CUP de Llinars del Vallès com la CUP de Cardedeu han presentat formalment al·legacions a l'Ajuntament de Llinars del Vallès per tal d'aturar el projecte, que contravé l'interès general i fins i tot, informes desfavorables emesos per la Generalitat de Catalunya.

"Més enllà d'aquesta feina institucional, de seguiment, control i denúncia, és imprescindible que cada vegada més veïns i veïnes s'organitzin per lluitar contra aquesta agressió al territori abans no sigui massa tard. Ens hi juguem el futur dels nostres pobles." sentenciava Nico Planterose, regidor de la CUP a Cardedeu.