COMUNICAT SOBRE LA DECISIÓ DE LA CUP CARDEDEU DE CONTINUAR AL GOVERN MUNICIPAL AMB ERC CARDEDEU

El passat 26 de maig el nombre de vots obtinguts per la CUP Cardedeu en les eleccions municipals es va traduir en dues regidores, la Laia Muñoz i l’Hug Lucchetti, clarament independentistes, anticapitalistes, feministes i ecologistes a l’Ajuntament.

 

El passat 26 de maig el nombre de vots obtinguts per la CUP Cardedeu en les eleccions municipals es va traduir en dues regidores, la Laia Muñoz i l’Hug Lucchetti, clarament independentistes, anticapitalistes, feministes i ecologistes a l’Ajuntament.

 

Com ja vam fer esment en el comunicat de valoració dels resultats, el nombre de vots obtinguts, tot i una conjuntura local i supralocal desfavorables, ens resulta satisfactori: som la tercera força política al poble i el nostre espai polític es consolida clarament.

 

Amb aquests resultats, i observant l’aritmètica dels resultats de les altres forces polítiques amb representació a l’Ajuntament, vam decidir convocar una Assemblea Oberta per tal de plantejar diferents escenaris de futur, entre els quals, un possible pacte de govern amb Esquerra Republicana de Cardedeu.

 

En aquella AO, es van traçar tres objectius principals que havien de guiar les negociacions amb ERC per a un possible acord de govern: assegurar la no invisibilització de la tasca de la CUP al govern, donar continuïtat als projectes impulsats per la CUP els darrers quatre anys, i sobretot, garantir la incidència política de la CUP en un possible govern, és a dir, possibilitar l’execució de nous projectes en noves àrees.

 

A part d’aquestes tres línies genèriques, es van establir tres elements prioritaris per entomar les negociacions amb ERC: (1) l’acceptació d’una sèrie de propostes programàtiques de mínims del nostre programa electoral, (2) la necessitat de fer determinats canvis organitzatius en el govern i l’Ajuntament per millorar les dinàmiques de treball dels darrers quatre anys, i (3) una distribució de les àrees i dedicacions de les regidores que garanteixi la capacitat de control i fiscalització del funcionament ordinari de l’ajuntament.

 

Amb tot, aquesta darrera setmana hem tingut dues reunions de negociació amb ERC, en què ambdues forces polítiques hem presentat les nostres propostes de configuració d’un govern compartit.

 

Tot i que la proposta final no contempla que la CUP pugui liderar la regidoria de Desenvolupament Econòmic Local a través de la qual volíem treballar transversalment en el foment de l’Economia Social i Solidària, tal com recollia el nostre programa polític, considerem que la resta d’objectius amb els quals havíem establert les negociacions poden considerar-se assolits amb l’acord.

 

En aquest sentit, una nova Assemblea Oberta celebrada ahir mateix al vespre, va ratificar l’acord amb el qual la CUP entrarà a formar part d’un govern municipal amb ERC assumint, amb dedicació completa, algunes de les regidories que ja liderava (Participació, Joventut, Habitatge, Salut, Serveis Socials i Igualtat) i incorporant-ne de noves (Desenvolupament de l’Organització, Esports i Formació i Ocupació). Alhora, l’acord contempla que Laia Muñoz, ocuparà la 1a tinença d’alcaldia i que s’establirà una comissió executiva de govern amb dues regidores d’ERC i una de la CUP.

 

És per això que el proper dissabte 15 de juny, la CUP Cardedeu votarem a favor de la investidura d’Enric Olivé com a alcalde del municipi.

 

Considerem que des del govern municipal podrem continuar fent créixer la llavor d’unes polítiques valentes i transformadores i que, alhora, des dels carrers, podrem contribuir a articular respostes autònomes i populars per tal de conquerir totes les sobiranies que el capitalisme global ens roba dia a dia.

 

Sabent que, com deia Miquel Martí i Pol, tot està per fer i tot és possible, seguim la lluita des de tots els fronts per construir, des de Cardedeu, uns Països Catalans lliures, socialistes, feministes i ecologistes.

 

Assemblea de la CUP Cardedeu

14 de juny de 2019

Cardedeu, Països Catalans