Comunicat de la CUP Cardedeu sobre una possible moció de censura a l'Ajuntament

El passat 15 d’agost vam celebrar una nova reunió amb ERC Cardedeu i Junts per Cardedeu. En aquesta reunió, la CUP de Cardedeu vam tornar a manifestar el compromís ferm de no pactar amb el PSC així com la voluntat de trobar un acord que possibiliti una moció de censura.

El passat 15 d’agost vam celebrar una nova reunió amb ERC Cardedeu i Junts per Cardedeu. En aquesta reunió, la CUP de Cardedeu vam tornar a manifestar el compromís ferm de no pactar amb el PSC així com la voluntat de trobar un acord que possibiliti una moció de censura.

Les condicions de la CUP Cardedeu per afavorir aquest acord des de l’oposició segueixen sent clares: unes línies programàtiques de mínims que tenen a veure amb la recuperació de drets i el manteniment de projectes transformadors i la investidura d’un alcalde de consens. De la mateixa manera que Junts tampoc no veuria viable un alcalde del nostre espai polític, considerem que aquest consens passa per l’alcaldable d’ERC, que representa la força independentista més votada al poble.

Malauradament, Junts per Cardedeu no vol renunciar a l’alcaldia tot i que l’acord li permetria conformar un govern independentista. Així mateix, tampoc no va explicitar cap garantia ferma de no pactar amb el PSC, sigui entrant a govern o garantint-li l’estabilitat al llarg dels propers anys.

Emplacem a Junts per Cardedeu que d’una vegada per totes mogui fitxa, aclareixi públicament quina és la seva posició en relació amb els possibles pactes que hi ha sobre la taula i trenqui l’ambigüitat en què s’ha mogut des del passat mes de juny.

Des de la CUP de Cardedeu seguirem lluitant des del carrer i des de l’Ajuntament -sempre de la mà del moviment popular- per garantir una acció política transformadora i al servei de la majoria.

 

Assemblea de la CUP Cardedeu

Cardedeu, 21 d'agost de 2023

"Emplacem a Junts per Cardedeu que d’una vegada per totes mogui fitxa, aclareixi públicament quina és la seva posició en relació amb els possibles pactes que hi ha sobre la taula"