Blai Taberner i Mercè Falguera encapçalaran la candidatura de la CUP a Cardedeu per a les municipals d’enguany

L’assemblea local de la CUP assegura que l’important no són els noms dels candidats sinó el projecte polític que volen emprendre després de 8 anys al govern municipal i que ha de servir per “anar més enllà”.

Blai Taberner i Mercè Falguera encapçalaran la candidatura de la CUP a Cardedeu per a les municipals d’enguany

Els militants de la CUP Blai Taberner Curado i Mercè Falguera Rios faran tàndem en les primeres posicions de la llista dels anticapitalistes de Cardedeu per a les eleccions municipals d'aquest any 2023.

L’assemblea entén la necessitat de presentar les persones que encapçalaran la llista electoral però alhora insisteix que el més rellevant és el projecte polític pel qual lluita, fugint dels personalismes dels partits tradicionals.

El tàndem format per Blai Taberner i Mercè Falguera ha estat escollit assembleàriament per l’organització per tal de conjugar dos perfils complementaris que, conjuntament amb un equip que s’està acabant de conformar, permetrà defensar els objectius de la formació dins i fora de l’ajuntament.

La proposta cupaire es nodreix de vuit anys al govern i de setze a la institució per proposar anar més enllà de l’Ajuntament en tots els seus aspectes. En aquest sentit, la CUP inclourà propostes més enllà dels quatre anys del cicle electoral i de l'àmbit de l'Ajuntament per dibuixar un pla a llarg termini articulat amb els moviments populars cardedeuencs. Enumeren una sèrie d’àrees on busquen incidir: planificar l'economia d’acord amb els interessos de la majoria, obtenir el control de tot allò que és necessari per a la vida; feminisme, antiracisme i antifeixisme per garantir els drets de totes les persones, i ecologisme i anticapitalisme per fer front a l'emergència climàtica.

Blai Taberner, el candidat cupaire a l’alcaldia, té una llarga militància a l’Esquerra Independentista així com al moviment popular de Cardedeu. Antropòleg de formació, ha compaginat la recerca en l’àmbit humanitari i polític i a la docència en centres de secundària. La seva implicació en el teixit associatiu del municipi l’ha portat a participar en l’Esplai Bruixes i Bruixots, el Polvorí o la Colla de Gitanes de Cardedeu.

Mercè Falguera, actual tinent d’alcaldia al govern municipal té una dilatada experiència en el moviment feminista i LGTBIQ. Doctora en antropologia social i educadora social, ha desenvolupat recerca en l’àmbit de les maternitats lèsbiques i ha treballat en intervenció socioeducativa en infància, joventut i família. Actualment, lidera les regidories de Salut, Acció Social, Habitatge i Feminismes.

Laia Muñoz i Hug Lucchetti no repetiran en posicions de sortida donant compliment al codi ètic de la formació anticapitalista tot i que seguiran formant part activa de l’assemblea local.