Visca la política!

La situació de la política pública actual sembla definida per la corrupció, l’amiguisme i l’apoltronament. Massa sovint, es diu que tot això comporta un augment de la desafecció política o bé un descrèdit de la política.

Des de la CUP, entenem que el que està en descrèdit no és la política sinó la classe política en sí. De fet, la realitat social ens mostra una creixent mobilització ciutadana que, en tant que es preocupa i s’implica ens els afers públics, fa política. Això sí, es fa des de la base, de forma horitzontal i transparent, amb convicció i servei i no per al profit personal. Aquestes maneres de funcionar i organitzar-se, presents en moviments socials de base com les PAH, els grups contraris al fracking o les assemblees en defensa de la sanitat pública, són les que defineixen el funcionament de la Cup. Per això estem tan contents que aquesta forma de fer política finalment sigui al Parlament en forma de 3 diputats. Entre d’altres, això es concreta en la modèstia (limitació de sou), servir al poble i no al revés (limitació a un sol mandat) i transparència (submissió a les decisions de les assemblees de base). 

D’aquesta manera, hem posat les velles formes de fer política –compartides fins ara per tots els partits- en dubte i, sobretot, estem mostrant que hi ha diferents maneres de participar en la res pública. En definitiva, creiem que els casos de corrupció, amiguisme i apoltronament no haurien de fer-nos allunyar de la política i mostrar rebuig per allò públic sinó tot el contrari: fer-nos comprometre i participar activament per a transformar la situació des d’una acció col·lectiva i de base. I fent, per tant, molta política.

 

  Diumenge 3 de març  - Hora: les 6 de la tarda  - Lloc: al Teatre del Casino Popular                               Xerrada amb David Fernàndez: Què hi fem al parlament?