Projecte ambiciós i llista ampliada

Aquest dissabte més de cinquanta persones han participat de la presentació del projecte i la nova llista de la CUP per a les properes eleccions municipals. Marta Cordomí, actual regidora, ha començat explicant els 10 punts del codi ètic que tots els membres de la llista han acceptat, on entre d’altres qüestions s’hi inclou la limitació de sous, mandats i duplicitat de càrrecs. Cordomí ha anunciat que, a la llista oficial de 17 membres més els suplents, s’hi ha adherit un grup de fins a 60 persones que donen suport al projecte de la CUP, moltes de les quals han estat presents a l’acte. Finalment, s’han desvetllat els noms de les persones que encapçalaran la llista: Benet Fusté, Laia Muñoz, Marta Cordomí, Hug Lucchetti i David Perelló.

Benet Fusté ha pres llavors la paraula per revelar les principals prioritats del programa de la CUP per aquestes municipals. Fusté ha explicat que veuen aquestes eleccions municipals com 'una oportunitat d’or per guanyar-nos la confiança de totes aquelles persones que no entenen que parlem de referèndums mentre patim la crisi econòmica més brutal des del crack del 29' i per això ha explicat que posaran les polítiques socials en primer pla. Començant per les polítiques d'habitatge i de mobilització del parc vacant, 'perquè tenir un habitatge, una llar, és una condició imprescindible per poder desenvolupar una vida digna'. Així mateix ha explicat que establiran ajuts econòmics, especialment per aquelles famílies que tenen dificultats per pagar els seus subministres i les que tenen infants a càrrec. També prioritzaran la lluita contra l'atur i la precarietat, promovent la creació de llocs de treball en l’economia social, local, de proximitat i cooperativa i millorant la formació ocupacional. 

A banda de les prioritats vinculades a la crisi econòmica Benet Fusté ha remarcat que defensaran el territori ipatrimoni natural de Cardedeu perquè és una font de benestar i un atractiu del poble. També promouran lacultura i l'associacionisme 'que ens fan sentir part d'una comunitat, on els problemes d’uns són sentits com a propis per tots i totes les altres'. També s'ha compromès a impulsar la radicalitat democràtica, amb l'impuls de processos vinculants per prendre determinades decisions, i la revitalització del Consell de vila i dels consells sectorials fent que gestionin part del pressupost local.

La llista final està formada per: 

1.Benet Fusté

2.Laia Muñoz

3.Marta Cordomí

4.Hug Lucchetti

5.David Perelló

6.Yago Calbet

7.Eli Oliva

8.Nicolás Planterose

9.Roser Homs

10.Clara Mas

11.Ramon Garcia

12.Elisabet Puigdollers

13.Roger Sanjaume

14.Joan Andreu Macià

15.Àngels Ondiviela

16.Mireia Duran

17.Josep Castells

 

Suplents:

 

1.Pep Bou

2.Muntsa Clusellas

3.Almodis Nogués

4.Tomàs Ors

5.Sara Céspedes

6.Núria Busquet

7.Josep Serra

8.Mireia Riera

9.Helena Todó

10.Jaume Rodri