Moció en suport a "Som 27 i més"

El 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la UAB amb l'objectiu què s’apliquessin unes mocions aprovades pel Claustre de la Comunitat Universitària. Després d’un mes d’ocupació intentant negociar, sense que l'equip de govern fes cap intent de resolució amistosa del conflicte, es va aturar la tancada. Amb posterioritat, algunes de les persones que van participar de la tancada i, altres que només hi van mostrar suport públic, van ser denunciades i imputades, 25 estudiants, un treballador i un docent.​

MOCIÓ EN SUPORT A “SOM 27 I MÉS” ENCAUSATS PER LA TANCADA AL RECTORAT DE LA UAB EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA, QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE LA CUP CARDEDEU, AMB L’ADHESIÓ DEL GRUP MUNICIPAL D’ERC.

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu què s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori de la Universitat. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB) en el marc de la campanya de protesta contra les retallades a les universitats públiques.

Doncs, malgrat que l’òrgan més representatiu de la comunitat universitària aprovés dites mocions, l’Equip de Govern, no va implementar aquestes mesures.

Després d’un mes d’ocupació intentant negociar amb l'equip de govern de la universitat, sense cap tipus de resultat i sense que el govern fessin cap intent de resolució amistosa del conflicte, es va aturar la tancada. Un cop finalitzada, algunes de les persones que van participar de la tancada i, també algunes que només hi van mostrar suport públic, van ser denunciades i posteriorment imputades, 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i un treballador del Personal Docent i Investigador.

Aquestes 27 persones, entre les quals hi ha 1 veí de Granollers, han rebut una petició del Ministeri Fiscal totalment desorbitada, demanant penes d'entre 11 i 14 anys de presó i demandes econòmiques que superen, en total, els 400.000€. Aquest sumari judicial ha estat impulsat per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona, concretament per l’anterior equip de govern d'aquesta universitat, que va confeccionar i fer arribar al cos de Mossos d'Esquadra una llista amb les persones que havien participat a la tancada. Fins a tal punt que l’Equip de Govern va encarregar la direcció lletrada de l’acusació particular a l’advocat Cristóbal  Martell, un dels advocats més cars de Barcelona, qui també representa a Messi, Pujol i Núñez, entre d’altres.​

Per a més informació aneu a la columna d'enllaços​. Per veure la moció, feu click aquí

 

L'exercici del dret a manifestar-se en pro d’una educació pública i de qualitat no pot constituir un delicte i, per tant, que cap persona pot ser condemnada per participar en la defensa dels drets col·lectius.