Homenatge a Montserrat Roig

Divendres 13 de gener a les 20h la Sala Sarau acollirà la presentació del llibre “Montserrat Roig. La memòria viva” de la periodista Aina Torres i l’espectacle “Roig” que gira al voltant dels textos de l’escriptora, de la mà de Mònica Lucchetti, Carles Beltran i Tànit Navarro.

"A Montserrat Roig. La memòria viva", la periodista i escriptora Aina Torres ens endinsa en la vida i l’obra de Montserrat Roig a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d’una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur. Un llegat explicat també en aquest llibre per personalitats que van compartir la vida amb Montserrat Roig o que se’n senten deixebles.

"Roig" és un recital i concert en commemoració del 25è aniversari de la mort de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Un espectacle que a més de fer divulgació de la seva obra, també compta amb records, olors, colors i emocions de la vida de l’insigne escriptora. Montserrat Roig va ser una autora compromesa a molts nivells i referent a les lletres catalanes, fou activista catalanista, feminista i d'esquerres, implicada en la memòria històrica, la política, la cultura i l'associacionisme.  

A l'espectacle, l’actriu i directora de teatre Mònica Lucchetti, narra i descriu passatges plens de vida, d’intensitat i passió, d’amor a l’escriptura, de moments colpidors per la lluita contra les injustícies d’uns anys de turbulències socials i de canvis profunds. La cantant Tània Navarro, interpreta cançons que li agradaven a l’escriptora. (Chanson francesa, poemes musicats o alguna cançó del seu amic Ovidi...) i ens entrega amb el talent del seu cant instants preciosos i plens d’emotivitat. El músic i compositor Carles Beltran ha volgut crear algunes notes pels textos de la Montserrat, on la música acarona la bellesa de la literatura de l’escriptora catalana.


"Si hi ha un acte d'amor, aquest és la memòria"

Josep Brodski.