Comunicat de la CUP sobre el nou ARE a Cardedeu

Aquest mes, el grup de CIU ha declarat que intentarà “aixecar les reserves de sòl de  l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Poble Sec per facilitar l’establiment d’activitats econòmiques”.

El que popularment és conegut com l’ARE, fou un projecte impulsat per la Generalitat i recolzat pel govern local l’any 2009. Consistia en construir gairebé 900 habitatges de 6 plantes al Pla de Parets del Poble Sec. En altres paraules, aixecar un barri bolet de 17,15 hectàrees amb 3.000 nous habitants. Llavors, la CUP va mostrar el seu rebuig i va fer campanya per informar-ne els veïns, ja que es percebia com un procés obscur i innecessari.

Avui, quatre anys després, des de la CUP de Cardedeu volem manifestar que: 

Actualment hi ha nombrosos locals comercials en lloguer al poble i desenes de naus industrials buides als polígons industrials de Cardedeu, Llinars i Les Franqueses. Entenem que la dinamització econòmica no ha de passar per la construcció de grans urbanitzacions que es basen en una demanda inexistent i que sovint amaguen processos especulatius, sinó per la promoció del comerç i del producte local.

Les últimes dades mostren que Cardedeu compta amb 752 habitatges buits (Cens 2011). Per tant, en cas que la intenció de CIU sigui engegar de nou el projecte de l’ARE, cal assenyalar que la seva construcció per qüestions d’espai és una necessitat artificial. Creiem que s’ha de prioritzar la tasca de rehabilitació i aprofitament de l’habitatge buit i no pas destruir les zones verdes que envolten Cardedeu.

Treballarem, tal com es va fer amb l’anterior projecte, per la transparència total. Així mateix, instem al govern local a fer públiques les seves intencions respecte a aquest projecte.

 

Cardedeu, 18 d’octubre de 2013

Assemblea CUP de Cardedeu