Combatem el niu del feixisme!

De Grècia arriben notícies que parlen de cop policial contra el partit neonazi Alba Daurada. Les actuacions judicials han servit per conèixer com actuen els neonazis: un partit compartimentat i jerarquitzat, infiltrat al cos repressiu de l'Estat, que recorria a la violència per disciplinar els seus membres i aniquilar la resta. És evident que les autoritats tenien informació suficient per perseguir els líders del partit des de feia temps. És lamentable que hagi fet falta un assassinat més -el raper Pavlos Fyssas- perquè els poders públics actuessin, després de nombrosos atacs impunes contra migrants. 

Alba Daurada no és una anomalia grega. Simplement és un partit neonazi en una fase de desenvolupament més avançada que els que tenim aquí. Per això Plataforma per Catalunya l’ha adoptat com a referent (ho demostren les trobades regulars que mantenen a Grècia). Militants i electes de PxC també tenen costums violents i intolerants, que hen pogut veure als diferents pobles on són: agressions a Santa Coloma de Gramenet i Vic, persecucions a Vilanova i la Geltrú i la més greu a Manresa, on un jove va haver de ser ingressat en estat molt greu. PxC també està al darrera del centre nazi del Clot 'Tramuntana', un dels lemes del qual, 'Catalanidad es hispanidad', era cridat pels feixistes que van atacar la delegació del Govern a Madrid l'11 de setembre.

L’exemple grec remet al conegut poema del pastor luterà Martin Niemöller. Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista (...) Quan em van venir a buscar a mi, no hi havia ningú més que pogués protestar. En la lluita contra el feixisme el temps, no deixar que la serp surti de l’ou, és clau. Niemöller va fer tard. Els grecs, malgrat les distàncies, també. Esperem que a Cardedeu, el govern no tingui cap més relació amb PxC, amb entrevistes que els avalen, ni segueixi tolerant les esvàstiques que tapen estelades.