Activem el Retorn Social

El retorn social és una forma de retornar al municipi part dels ingressos obtinguts per les regidores de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que seguint un codi ètic tenen un límit salarial. Forma part de la idea que la política no es fa només a les institucions sinó que les entitats i moviments socials tenen molt a aportar. La idea és donar suport a projectes amb voluntat de transformació social.

 

És una forma de retornar al municipi part dels ingressos obtinguts per les regidores de la CUP a l’Ajuntament de Cardedeu, que seguint un codi ètic tenen un límit salarial. Forma part de la idea que la política no es fa només a les institucions sinó que les entitats i moviments socials tenen molt a aportar. La idea és donar suport a projectes amb voluntat de transformació social.

Se’n poden beneficiar entitats, moviments i plataformes, sense ànim de lucre, prioritàriament cardedeuenques. També hi podran concórrer entitats d’àmbit supramunicipal, però amb projectes d’impacte a Cardedeu. Cal que el projecte incideixi en aspectes com: participació, igualtat i cohesió social, defensa del territori, transformació social, salut, medi ambient i energia, inclusió social, àmbit sociolaboral, internacionalisme, esperit de transformació social i amb perspectiva de gènere.​

Es valoraran projectes que tinguin com a objectiu el bé comú, que afavoreixin models de producció sostenibles o que siguin cooperatius o comunitaris, que estiguin arrelats al territori i potenciïn el consum i distribució de proximitat i la seva relació amb Cardedeu, projectes que fomentin l’apoderament i la participació i en què es produeixin relacions d’igualtat.

No es valoraran entitats amb finalitat lucrativa o religiosa ni tampoc projectes que promoguin l’homofòbia o transfòbia, el racisme, el masclisme o el feixisme.

El vot popular decidirà a quins projectes es destinen els 3.000 euros d'aquesta convocatòria de projectes del Retorn Social. Les entitats interessades podran presentar els seus projectes des del 15 de febrer fins al 16 d'abril i l'assemblea oberta on es votarà està prevista pel 7 de maig. El 12 de maig es publicarà quin és el projecte triat.

Per a més informació i per veure les bases cliqueu aquí o aneu a la columna d'enllaços​

La CUP de Cardedeu destinarà 3.000 euros a projectes de transformació social i cultural a través de la primera edició del Retorn Social.